Međugorski hodočasnici

datum: 21.09.2017.

Proteklih dana u Međugorju Ured informacija bilježi skupine hodočasnika iz: Irske, Engleske, SAD-a, Poljske, Italije, Francuske, Njemačke, Austrije, Brazila, Malte, Južne Afrike, Libanona, Kostarike, Argentine, Belgije, Portugala, Slovačke, Češke, Mađarske, Španjolske,  Švicarske, Meksika, Haitija, Škotske, Kanade i  Koreje.

Među mnoštvom hodočasnika u Međugorju susreli smo Mariju  Tomić, međugorsku hodočasnicu iz Otoka kod Sinja koja već 35 godina živi u Melbournu, u Australiji. U Međugorju je na hodočašću od 15. do 25. rujna.  Prvi put u Međugorje došla je s prijateljicom, 1995. godine, a kaže da je dosad hodočastila više od 15 puta. Ističe da do tada nije dobro prakticirala svoju vjeru, a nakon izmoljene Devetnice u Međugorju, u kojoj je svaki dan išla na Podbrdo i na Križevac zadobila je mnoge milosti, a posebno je zahvalna za milost da je njena kći nakon hodočašća u Međugorje dobila i prvo dijete, nakon 9 godina braka.

„Jako se dobro osjećam u Međugorju, nikada ne bih išla odavde i svaki put kad idem dođe mi da plačem. Osjećam u Međugorju mir”, rekla je Marija u programu Radiopostaje „Mir” Međugorje, čija je podupirateljica od 2009. godine.