Listopad – Gospin mjesec i proslava blagdana sv. Franje u Međugorje

datum: 30.09.2019.

Od sutra, utorka, ulazimo u mjesec listopad – Gospin mjesec. Ne zaboravimo zahvaliti Gospi na dobročinstvima koja smo dobili. Najbolje ćemo to učiniti redovitim sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, obiteljskom molitvom krunice i molitvom na Podbrdu i Križevcu, kažu iz međugorskog župnog ureda pozivajući da ''zahvalimo Dobrome Gospodinu na svemu što nam je po zagovoru Kraljice mira udijelio''.

Molitva krunice u crkvi  sv. Jakova u Međugorju svake je večeri u 17 sati. Večernja sveta misa je u 18 sati. Molitva krunice na Podbrdu je nedjeljom u 14 sati, a Križni put na Križevcu petkom, također, u 14 sati.

U petak, 4. listopada je svetkovina svetog Franje Asiškoga, utemeljitelja triju franjevačkih redova. U četvrtak, 3. listopada nakon večernje svete mise je obred preminuća svetog Oca Franje.

Iz župnog ureda pozivaju sve župljane na ovaj molitveni susret, posebice one koji pripadaju velikoj franjevačkoj obitelji; časne sestre franjevke, članove Trećeg svjetovnog reda (trećare), te Framu.