Jim Caviezel u Međugorju

datum: 29.07.2008.

Od 14. do 18 srpnja 2008. u Međugorju se održao seminar Hagioterapije koji je za hodočasnike engleskog jezika održao Prof. Dr. Tomislav Ivančić. Među sudionicima seminara bio je i holivudski glumac Jim Caviezel poznat po glavnoj ulozi u filmu Mela Gibsona „Pasija“.

Jim Caviezel obratio se zahvaljujući susretu s međugorskim vidiocem Ivanom Dragićevićem dok je u Irskoj snimao film „Grof Monte Cristo“. Potaknut željom svoje supruge Kerry koja je već bila poznavala Međugorje, Caviezel je želio poći na molitveni susret s Ivanom koji se održavao u blizini mjesta snimanja, ali mu to obveze nisu dopuštale. U pomoć su mu pritekli meteorološki uvjeti: preobilne kiše prekinule su snimanje, pa je Caviezel sa suprugom ipak mogao susresti Ivana i biti nazočan za vrijeme Gospina ukazanja, što mu je promijenilo život.

Kako je dobio ulogu Isusa u Gibsonovom filmu „Pasija“? Režiseru je samo ostavio kuvertu u kojoj se nalazila njegova vizitkarta i međugorska krunica… Za vrijeme snimanja „Pasije“ mnogo je postio, redovito se ispovijedao i primao pričest, stalno je čitao poruke i svakodnevno molio krunicu.

Caviezel je bio u Međugorju već nekoliko puta. U prosincu 2003. u Majčinu selu upriličio je privatnu projekciju radne verzije filma „Pasija“.