Iz Budimpešte u Međugorje pješice za blagdan sv. Jakova

datum: 24.07.2008.

U mnoštvu hodočasnika koji ovo mjesto molitve i mira posjećuju tijekom ljeta, ovih nam je dana pozornost privukla zrelija, ali vitalna gospođa, s hodočasničkim štapom na kojemu su tikvica, Gospina slika, te mađarska zastavica. U drugoj ruci drži kameni kip sv. Jakova, izrađen u Međugorju. Oko vrata školjka sv. Jakova koju je donijela iz Španjolske, kada je na grob sv. Jakova pješice hodočastila prije šest godina.

Zove se gospođa Annamaria Vecsey, dobro govori hrvatski i u Međugorje hodočasti dugi niz godina. Ovog puta došla je hodočastiti sv. Jakovu pješice. Iz Budimpešte je pošla 16. lipnja, a u Međugorje stigla pred sam blagdan, točnije u nedjelju 20. srpnja. Zamisao o hodočašću sv. Jakovu rodila se prošle godine prigodom posjete Međugorju te se sretno poklopila s projektom Radio Marije o povezivanju marijanskih svetišta.

Svjedočanstva s njezinog hodočašća u Santiago de Compostela već su na Internetu, kaže kako se nada da će jednom biti objavljena i u knjizi. Zahvaljuje svima koji su joj pomagali na putu, a u Međugorju ostaje sa skupinom mađarskih hodočasnika i za vrijeme trajanja Festivala mladih. Neizmjerno je zahvalna Majci Božjoj i sv. Jakovu što je živa i zdrava stigla u Međugorje, obavila svoj zavjet te se sada sretna može vratiti svojoj obitelji.