Iskustvo obraćenja u Međugorju

datum: 04.07.2016.

Zvonko Smukavić rodom je iz mjesta Jugovac kod Karlovca, a živi i radi više od 40 godina u Kanadi. Došao je u Međugorje za 35. obljetnicu Gospinih ukazanja. Inače, ovo mu je peti dolazak u Međugorje, a prvi put je došao 1982. Godine, na prvu obljetnicu Gospinih ukazanja kada je, kako svjedoči, doživio obraćenje.

 „I tu sam došao da molim za bolesnog oca. Došao sam u župni ured i susreo sam se sa svećenikom koji mi se predstavio kao fra Slavko Barbarić. On mi je predložio da uđem u kapelu gdje je bilo ukazanje, gdje je bilo svih 6 vidioca. To me je jako obradovalo, a poslije i snažno potreslo. Plakao sam cijelo vrijeme. Od tada do današnjeg dana ja sam misionar Međugorja, tako su me prozvali. Gdje god imam priliku govorim o ukazivanjima u Međugorju. Ljudi su tako oduševljeni. Ovih dana možemo vidjeti, cijeli svijet je tu. I samo bih predložio onima koji nisu na dobrom putu da dođu u Međugorje.

Svi su događaji u Međugorju važni, bitno mi je sudjelovanje u svetoj misi, molitvi krunice, pohod međugorskim brdima. Ne smijemo se opustiti, moramo nastojati napredovati u vjeri“, kazao je gosp. Smukavić