In memoriam Otto Herz

datum: 20.05.2005.

Veliki međugorski prijatelj i dobrotvor Otto Herz preminuo je nakon duge i teške bolesti 19.05.2005. u 63. godini. Od prvog hodočašća u Međugorje 1994., značenje Međugorja i velike potrebe stanovništva postali su njegova središnja životna zadaća. Zajedno s fra Slavkom Barbarićem, Otto je 1995. osnovao udrugu «Tal des Friedens» e.V. u Pöringu kod Münchena da bi našao kumove za ratnu siročad Bosne i Hercegovine i da bi donacijama potpomagao razne humanitarne projekte koje je bio osnovao fra Slavko. Tako su se tijekom godina, zahvaljujući neumornom i nesebičnom radu Otta i njegove žene Betty, skupile ne samo značajne svote novca za siromašne ove zemlje, nego su se organizirali i slali transporti s humanitarnim dobrima koji su nadilazili njegove snage. Taj dugogodišnji požrtvovni rad bio je nagrađen Ordenom za zasluge Savezne republike Njemačke koji su Otto i njegova supruga Betty primili 2002.

Zbog teške bolesti, Otto protekle godine nije mogao doći u drago mu Međugorje, niti je mogao nastaviti svoju djelatnost, iako mu je to bila najveća želja.

Zahvaljujemo Ottu na njegovom velikom srcu uvijek otvorenom za siromašne i bolesne ove zemlje i za sve što je učinio na Gospine nakane na tako nesebičan i primjeran način. Hvala, dragi Otto i hvala, draga Betty – uključujemo vas u naše molitve.