Hodočasnici o Međugorju

datum: 04.07.2017.

Mnogi hodočasnici upravo u Međugorju započinju svoj novi život u Gospodinu. Nešto slično je doživjela i 67-godišnja hodočasnica Zdenka iz Splita, koja je prvi put došla u Međugorje 25. lipnja 1996. Od tada svake godine dolazi na obljetnicu Gospinih ukazanja. Kako ističe, u prosjeku godišnje dođe desetak puta.

Za program Radiopostaje Mir Međugorje ova je međugorska hodočasnica kazala: „Ovdje sam u Međugorju prvi put upoznala Gospodina i njegovu Majku. Vjerujem da me Marija dovela svome Sinu upravo u Međugorju, jer sam prvi put ovdje išla na ispovijed. Tada sam shvatila da sam živjela jedan pogrešan život. Dobila sam milost iskrenog kajanja. Doslovno sam isplakala rijeku suza, jer sam shvatila koliko sam svojim životom vrijeđala Gospodina. To sam znala u svome srcu više nego u glavi. Zaista je bilo tako. Tada sam se u međugorskoj crkvi prvi i put pričestila. Od tada dolazim često. Ne znam zašto sam došla tu, odnosno, što me je vuklo doći baš u Međugorje, kada mi je bilo jednostavnije u bilo kojoj crkvi u Splitu o tome razgovarati sa svećenikom.”

Katarina Piskač iz Varaždina o svom iskustvu Međugorja pripovijeda: „Međugorje mi predstavlja veliki mir u srcu i zato hodočastim Mariji. Svima koji nisu ovdje došli poručila bih da dođu i osjete ovu oazu mira.”