Hodočasnici iz Meksika pristigli na 27. međunarodni susret mladih

datum: 29.07.2016.

U Međugorju traju pripreme za 27. međunarodni molitveni susret mladih na kojemu se okupljaju mladi iz cijeloga svijeta. Ovaj susret pokrenuo je pokojni fra Slavko Barbarić 1990. godine, okupivši te godine stotinjak mladih, dva svirača s gitarom te nekoliko pjevača, a sve se održavalo u zelenom šatoru. Svake godine broj sudionika se povećavao te je brojem prerastao sva druga međugorska okupljanja. Susret mladih u Međugorju obilježen je molitvom, pjesmom, predavanjima, svjedočanstvima koje će pratiti Međunarodni zbor i orkestar.

19-godišnja hodočasnica Anna Paula iz Meksika prvi put će ove godine sudjelovati na Međunarodnom susretu mladih u Međugorju. Anna Paula je za program radiopostaje „Mir“ Međugorje kazala da  je za Međugorje čula od svoje majke prije šest godina, a prvi je put hodočastila u ožujku ove godine.

„Prvi put sam čula za Međugorje kad je ovdje hodočastila moja majka. Onda smo poslije vidjeli film „Marijina zemlja“, i rekla sam majci da želim ići u Međugorje. I Gospa me pozvala u ožujku ove godine. Došla mi je jedna slika na kojoj je pisalo da je ostalo nekoliko mjesta za hodočašće. I zamolila sam tatu da mi dopusti da pođem. On mi je kazao da može, ako će i majka ići. Ponovno me je doveo Festival mladih i vjerujem da je to drugačije od onoga što sam doživjela. Vidjela sam Festival na filmu, a kada sam došla u ožujku voditeljica grupe nam je pričala o tom događaju. Htjela bih slušati sva svjedočanstva koja ste pripremili i učiti od svih njih, pretočiti u život sve što Gospa bude stavljala u moje srce“, kazuje Anna Paula.