Hodočasnice iz Dalmacije: „U Međugorju smo doživjeli velike milosti”

datum: 01.07.2017.

Hodočasnice iz Dalmacije, Katarina Čičić i Nevenka Videk, u Međugorje su stigle na povratku s hodočašća u Uzdol i proslave sv. Ivana Krstitelja. U Međugorju su bile već dvadesetak puta.

Gđa. Vidak je prvi put u Međugorje hodočastila još 1981., u godini prvih Gospinih ukazanja: „To je bilo zadivljujuće. No, i sada, kada je prošlo toliko godina, uvijek vas i na isti način nosi taj pozitivan duh. To je posebno mjesto i ne može se opisati. Tu sam doživjela velike milosti. Naime, ja sam svog nepokretnog sina, dijete od 8 godina, zajedno s mužem bosa nosila na Križevac. Toliko sam imala snage. To je uistinu milost Božja, a Bog to može dati samo čovjeku koji želi vjerovati u njegovu ljubav. Međugorje mi mnogo znači. Kad dođete ovdje toliko ste mirni i radosni, jer ovo je majčino mjesto!”

Danica Tabak iz Splita ističe kako je u Međugorje vraća ljubav prema našoj Nebeskoj Majci. „Prvi put sam čula za Međugorje kada se u mome životu dogodio jedan ružan događaj. Naime, moja djevojčica je nastradala točno na blagdan sv. Ivana, a tada je imala je četiri i pol godine. Poslije toga smo čuli za ukazanja u Međugorju. Dirnulo me to da je njena baka išla u Međugorje i donijela je sliku Gospe. Stavili smo je na zid. Kćer je bila u komi i kad se probudila rekla je: Eno Gospe. Kada je moj sin imao dvije i pol godine, počeo je mucati. Odveli smo ga u Međugorje i po povratku je počeo pravilno govoriti. Gospa mi je najljepši dar od Boga koji sam pronašla. Zahvalna sam Bogu za brojne milosti, a nabrojila sam samo ove dvije. Gospa me prati i ona je ta koja je mene pozvala. Dolazim u Međugorje zahvaljivati jer me vodi Bogu”, kazala je gđa. Tabak.