Hodočašće iz Zagreba u Međugorje

datum: 01.11.2016.

U razdoblju od 28. rujna do 2. listopada, zaklada Čujem, vjerujem, vidim iz Zagreba, pod vodstvom upravitelja Mirka Hrkača organizirala je hodočašće i edukativno putovanje mladih osoba i studenata s invaliditetom u Sarajevo, Međugorje, Dubrovnik i Vepric. Po dolasku u Međugorje, hodočasnici su se uputili prema Brdu ukazanja.

„Kod Podbrda su nas dočekali mladići iz Zajednice Cenacolo koji su liječeni ovisnici. U njihovim očima se moglo vidjeti koliko su bili sretni što su nam omogućili doći do Gospe hodajući po brdovitoj i teško prohodnoj kamenoj stazi, noseći nas u stolicama koje su sami izradili. Kažu kako ih veseli što mogu pomoći osobama s invaliditetom koje ne mogu hodati. Nakon toga smo imali slobodno vrijeme. U 17 sati smo se okupili na krunici, a u 18 je sati slavljena sveta misa. Zahvaljujući lijepom vremenu, i molitva krunice i sveta misa bili su na otvorenom, na vanjskom oltaru. Odmah nakon svete mise bilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Bilo je i onih hrabrih, koji su odlučili ići na Podbrdo u noćnim satima, a neki su molili Križni put oko crkve”, svjedoče hodočasnici.

Krajem mjeseca listopada u Međugorju su također boravile skupine hodočasnika iz Austrije, Njemačke, Engleske, Irske, Kanade, SAD-a, Italije, Francuske, Mađarske, Ukrajine, Španjolske, Češke, Brazila, Koreje, Rumunjske, Slovenije, Poljske, Argentine te Hrvatske.