Frama Međugorje - obred primanja i obećanja

datum: 20.02.2007.

U nedjelju, 18. veljače, u župnoj crkvi sv. Jakova, Franjevačka mladež (FRAMA) župe Međugorje je pod večernjom svetom Misom slavila obred primanja i obećanja. U zajednicu Frame primljen je 51 novi član, a 34 framaša su dali svoja prva obećanja “da će kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu, živeći njegovo evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži”. Trinaestero framaša produžilo je svoja obećanja na godinu dana. Mladi su u crkvu ušli noseći u rukama kamenje od kojeg su ‘izgradili’ crkvu, simbolično govoreći da je svaki kršćanin živi kamen koji se treba ugraditi u Kristovu građevinu. Ulazak framaša u crkvu prigodnim meditativnom tekstom koji je sve nazočne pripremio i oraspoložio za slavlje, popratila je Ivana Miletić, bivša predsjednica bratstva. Misno slavlje predvodio je fra Sretan Ćurčić, provincijski i nacionalni asistent Frame uz koncelebraciju devetorice svećenika.

            Slavlje međugorske Frame uveličali su framaši sa svojim duhovnim asistentima iz župa Mostar, Humac, Tomislavgrad, Posušje, Čerin, Čitluk, Gradnići, Široki Brijeg Roško Polje, Kočerin. Nakon liturgijskog zajedništva uslijedilo je i framaško, bratsko druženje u dvorani uz zakusku i pjesmu.

            Nedjeljna večernja misa s obredom primanja i obećanja za framaše bijaše početak i poticaj za ustrajnost na putu kojim slijede Isusa po uzoru na sv. Franju. Svi koji su nazočili svetoj Misi bili su duhovno okrijepljeni i radosni zbog mladenačke vjere i zajedništva.