FOTO: Duhovna obnova za bračne parove u Međugorju

datum: 07.11.2022.

Svetom misom u Međugorju je završena je 21. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove koja se održavala od 2. do 5. studenog. Geslo ove duhovne obnove bilo je “Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30). Predavači na ovoj duhovnoj obnovi bili su fra Serđo Ćavar, te Ivana i Dalibor Šarušić, bračni par koji je aktivan u pastoralu bračnih parova, a duhovnom obnovom koordinirao je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić. Na ovoj duhovnoj obnovi sudjelovalo je više od sedamdeset bračnih parova iz 12 zemalja svijeta. Sudionici su u protekla četiri dana slušali kateheze i predavanja, molili krunicu na Brdu ukazanja i križni put na Križevcu, imali klanjanja Presvetom, čašćenje križa Gospodinova, te su sudjelovali na večernjem molitveno-liturgijskom programu u crkvi sv. Jakova.

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić zahvalio je svim sudionicima na dolasku, kao i svima koji su pomogli da duhovna obnova prođe u najboljem redu, te izrazio nadu kako će bračni parovi ponijeti sa sobom ovo duhovno bogatstvo koje su dobili na ovoj duhovnoj obnovi u Međugorju, pa kada se vrate svojim kućama to bogatstvo i živjeti u svojoj obitelji, svojoj župi, na svom radnom mjestu. Sudionicima duhovne obratio se i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli, koji je i slavio svetu misu u sklopu ove duhovne obnove.

Jedni od sudionika su i bračni par María Isabel i César Eduardo, roditelji šestero djece, a došli su iz Valladolida u Španjolskoj. María je prvi put u Međugorju, dok je César već bio nekoliko puta na hodočašću.

”Prvi put sam čula za Međugorje od svoga muža i od njegova brata koji je svećenik. Njegov brat je znao za Gospina ukazanja u Međugorju te je od Misionarki ljubavi, to je red kojega je osnovala sveta Majka Terezija, doznao da se organizira hodočašće iz New Yorka za Međugorje. One su pozvale njegova brata svećenika, a on je zatim pozvao moga muža i tako je saznao za Međugorje. Djevica Marija u našem životu znači sve, kao i sama vjera koja nam je jako važna. Kako sam porijeklom iz Meksika, tako je Gospa iz Guadalupe uvijek bila prisutna u mom životu, a ovo mjesto je jedno uistinu posebno i čudesno mjesto. Na ovoj međunarodnoj duhovnoj obnovi se osjećamo prekrasno, osjećamo toliki mir, toliki neopisivi mir, a upravo smo i završili molitvu krunice. Inače, u Međugorju je stvoren takav ambijent koji čovjeka jednostavno upućuje na mir”, kazala je María.

Sljedeća duhovna obnova za bračne parove u Međugorju će se održati od  8. do 11. studenoga 2023. godine pod geslom: „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49). FOTO