Don Marin Marić: „U Međugorju se doista osjeti moć molitve“

datum: 30.09.2017.

Don Marin Marić je župnik župe u Deževicama. Deževice su živopisno mjesto koje se nalazi 40-tak kilometara od Sarajeva u kreševskom dekanatu. Nalazi se na 912 metara nadmorske visine i posvećeno je Gospi Snježnoj, a suzaštitnik je sv.Jakov Markijski.  U Deževicama se može vidjeti fra Jakovljeva pećina i fra Jakovljeva voda, a i više od toga. Mogu se vidjeti vjernici koji dolaze do fra Jakovljeve  pećine i vode, Bogu se mole uz posredovanje sv. Jakova i obavljaju zavjete. Bilo je potrebno više od 600 godina da bi hrvatski katolički puk saznao nešto više o sv. Jakovu Markijskom.  Prije dvije godine održan je međunarodni simpozij o sv. Jakovu, nakon čega je objavljen Zbornik radova koji nas pobliže upoznaje sa životom sv. Jakova Markijskog i njegovim djelovanjem u Bosni.

Don Marin Marić često dolazi u Međugorje. U programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje prilikom svoga hodočašća govorio je o svom životnom pozivu i iskustvu Međugorja. S Kupresa je 2007. došao pješice s prijateljima u Međugorje:

„Ja sam i prije tog hodočašća dolazio sa svojom obitelji, i uvijek nam je mama govorila: Evo djeco, imate priliku ispovjediti se. I od tada mi je ta navika ostala, kada dođem u Međugorje da uvijek pristupim sakramentu ispovijedi. Moj svaki dolazak u Međugorje, sada kao svećenika i prije dok sam bio dijete je nešto posebno. U Međugorju se doista osjeti moć molitve. Koliko ljudi, bolesnici, a slobodno mogu reći i nevjernici, obraćenici, majke, bake, djedovi, koliko upute svojih osobnih molitava i vapaja Nebeskoj Majci. I upravo taj duh molitve prožme svakoga onoga koji dolazi  iskrenom vjerom u Međugorje. Ja vrlo rado ovdje navratim, pomolim se, napravim svoj osobni zavjet, hodočašće. To ću vrlo rado uvijek činiti, dok god mi to zdravlje bude dopuštalo. Tek kad odem iz Međugorja mogu govoriti o plodovima duhovnosti Međugorja. Oduševim se i ostanem bez daha kada čitam o tolikim obraćenjima, tolikim ozdravljenjima, tolikim čudima. I doista u Međugorju mi svi zajedno trebamo našu Nebesku Majku moliti da svetost sakramenta, posebno ispovijedi, sv. mise ostane u svetom ozračju i u svetom činu“, rekao je don Marin u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje.