Doček Nove godine

datum: 04.01.2008.

Molitveni doček Nove 2008. godine okupio je u Međugorju nekoliko tisuća uglavnom mladih hodočasnika iz cijelog svijeta. Molitveni program počeo je u 22 h klanjanjem pred Presvetim. Predvodili su ga fra Vjekoslav Milićević i fra Miljenko Šteko. Meditacije su se prevodile na engleski, francuski, njemački, talijanski, ruski, poljski, slovački, češki, rumunjski, korejski, arapski i kineski jezik. Sveta misa koju je u koncelebraciji sa stotinjak svećenika predslavio fra Svetozar Kraljević počela je u ponoć i trajala je do 1h30. Sažetak njegove propovijedi prevodio se na engleski, francuski, njemački i talijanski.

Ovaj molitveni doček Nove godine glazbom i pjesmom pratio je međunarodni zbor i orkestar okupljen za ovu prigodu, pod ravnanjem prof. Martina Pere Borasa.

Sav prostor oko crkve i na vanjskom oltaru bio je ispunjen vjernicima, a cjelokupni program bio je prenošen preko video-zida u Novu dvoranu i u šator. Doček nove godine iz župne crkve sv. Jakova u Međugorju uživo je prenosila Radiopostaja «Mir» Međugorje.

Poslije Mise, mladi su se pred crkvom zadržali duže vremena u pjesmi i plesu.