CD i pjesmarica „Ave Maria“

datum: 02.05.2009.

U izdanju Informativnog centra „MIR“ Međugorje, od 1. svibnja 2009. u međugorskoj suvenirnici možete naći CD i pjesmaricu „Ave Maria“ s duhovnim skladbama maestra Đele Jusića u izvedbi međugorskih zborova „Kraljica Mira“, „Magnificat“ i „Golubići mira“ koje vodi sestra Slavica Kožul.
CD i pjesmarica izašli su prigodom desete obljetnice suradnje između skladatelja maestra Đele Jusića i međugorskih zborova pod ravnanjem sestre Slavice Kožul.
„Pjesma je dio života, ili, točnije, sam život. Svagdan bez pjesme je neispunjen i gluh, gotovo kao da se nije ni dogodio. To nam već osamnaest godina ponajbolje pokazuju naši Veliki župni zbor Kraljice Mira i Dječji zbor Golubići mira. Od 1991. oni, svaki na svoj način, međugorsku župnu crkvu - sv. Mise koje se u njoj danomice slave, čine svečanijim, bez obzira slave li se na hrvatskom ili drugim brojnim jezicima. Tako je na koncertima za Božić, Uskrs, obljetnicu ukazanja, uz prvu sv. pričest, krizmu. Tako je na čuvenoj Zlatnoj harfi, te prigodnim koncertima u Dubrovniku, Sarajevu, Splitu, Zagrebu, ali i u Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj... Gdje god nastupaju, donose ozračje koje nam je podarila Kraljica Mira. A u djelovanju Malog i Velikog zbora te grupe Magnificat koja je, kao logičan slijed, odrastanjem, nastala iz Golubića mira, posebno je važno minulih deset godina. Naime, prvu pjesmu - O, Oče Stvoritelju, hvala! - za Mali zbor skladao je, 1999., maestro Đelo Jusić. Otada traje suradnja tijekom koje su skladane brojne međugorske pjesme i održani zajednički koncerti pod ravnanjem s. Slavice Kožul. Plod toga rada jest i ovaj nosač zvuka, kojim obilježavamo desetu obljetnicu suradnje - na slavu Bogu i Kraljici Mira.“