Brojni hodočasnici u Međugorju

datum: 26.06.2017.

Hodočasnici sa svih strana svijeta tijekom 36. obljetnice Gospinih ukazanja podijelili su s novinarima Radiopostaje „Mir” Međugorje svoja iskustva Međugorja. Obitelj Santini iz Zadra svake godine dolazi u Međugorje. U ovo mjesto mira dolaze s molitvama i zahvalama Kraljici mira. Tu, kako svjedoče, dobiju iznova duhovno bogatstvo: „Dođe nas više, a nekada dođemo i s molitvenom skupinom. Međugorje je za nas život. Iz Međugorja nosimo puno srce ljubavi”, kazuje obitelj Santini.

Pejo Pejić, iz mjesta Oštra Luka na Savi, također ističe: „U Međugorje dolazim zbog mira i ljubavi svake godine, a nekada i dva puta. Drago mi je što sam došao. Slušam svaku večer Radiopostaju „Mir” Međugorje, tj. krunicu i svetu misu.”

Molitve, ispovijedi i pokora, posebno izražena u dugim pješačenjima, obilježili su i ovogodišnju uočnicu Gospinih ukazanja. U 26. hodnji mira sudjelovao je i 70-godišnji Ivan Bandur iz Proboja: „Od početka svake godine idem pješice u Međugorje. Međugorje je za mene put k nebu. Majka Božja je došla potaknuti nas na obraćenje.”