Brojni hodočasnici i ove godine na Križevcu

datum: 11.09.2017.

S. Jelena Marija Damjanović dolazi iz Slavonije. Hodočastila je u Međugorje prigodom župne proslave Uzvišenja Križa Kristova u nedjelju, 10. rujna. Za program Radiopostaje Mir Međugorje je rekla: „Ovaj blagdan mi je posebno drag. Od početka svoje formacije osluškujem što je moguće s križem i kako ga nositi i kako s njim živjeti i svjedočiti ga. Ono što je mene od samih početaka nekako ponijelo je upravo to da sam u jednom razmatranju čula da se trebam zapitati ako mi je život lijep, lagodan bez teškoća. I od tada sam molila za križ i zaista sam ga imala svaki dan. Ono na što me je stric koji je bio franjevac upućivao je to  da mi u životu ne bude cilj neka karijera ili nekakav kapital nego jedna duhovnost. To ne ide bez križa. Ne znam koliko sam puta bila u Međugorju. I nikad nisam očekivala nekih velikih iznenađenja i uvijek sam osjećala puno srce i mislim da je to iznad svega”.

Križevac nas uči susresti Isusa u njegovoj muci i otkriti njegovu ljubav. To svjedoči Danica Tabaković iz Osijeka koja vrlo često i rado dolazi u Međugorje. „Otkako je moj sin otišao u svećenike, uzela sam za obvezu da organiziram hodočašće u Međugorje, jer sam njega po svom rođenju zavjetovala Majci Božjoj Međugorskoj. Puno milosti sam doživjela u svom životu po Međugorju. Mnogobrojni hodočasnici s kojima sam dolazila ovdje u puno navrata su svjedočili o različitim ozdravljenima, Božjoj snazi. Ja osobno mogu posvjedočiti kad dođem na Križevac,  još kao djevojčica sjećam se da nam je pokojni kupreški  svećenik don Dominik Stojanović uvijek govorio da nam se ništa u životu ne može dogoditi tako strašno, da se to ne može promijeniti kad uzmemo Isusov križ.  I ovdje svi grlimo križ, posebno sretni što tu ima relikvija iz Isusova križa. I uvijek s križem u životu. Mogu reći da sam ja svoj križ prihvatila i da ga nosim  radosno. Ovdje na ovome mjestu Božja prisutnost je silno izražena i prisutnost Majke Marije”.

Ivana Kovačić iz Đakova osmi put dolazi u Međugorje: „Lijepo je to iskustvo, uvijek se nešto novo doživi i obnovi se čovjek u Duhu Svetome. Bude mnoštvo hodočasnika, koji se dolaze pomoliti na dva brda. To su dva posebna mjesta kako u Međugorju tako i u mome životu. Brojne molitve tu Krist uslišava zajedno s međugorskom Gospom”.