Božićni molitveni program u Međugorju

datum: 23.12.2019.

U utorak je Badnji dan. Tog dana je post i nemrs. Na Badnji dan u crkvi sv. Jakova u Međugorju je sveta misa zornica, ali poslije podne se ne moli krunica na Podbrdu.

Večernji molitveni program u župnoj crkvi počinje krunicom u 17 sati. Sveta misa Badnje večeri je u 18 sati.

Na njoj sudjeluju svi svećenici, zato je ispovijed od 16 do 17:30 sati. Poslije večernje svete mise bit će uprizorene žive jaslice zajednice Cenacolo. U 22 sata počinje molitveno bdijenje, a zatim slijedi sveta misa polnoćka točno u pola noći.

U srijedu je Božić, svetkovina Kristova rođenja. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati. Navečer neće biti uobičajenog cjelonoćnog klanjanja.

Božićno čestitanje i ove godine bit će na prostoru stare crkve nakon pučke mise.

''Budimo jedni s drugima darivajući jedni druge onim što imamo (riječju, osmijehom, kolačom…)'', pozivaju iz međugorskog župnog ureda.

U četvrtak, 26. prosinca 2019. je blagdan sv. Stjepana prvomučenika. Svete mise u župnoj crkvi su u 8, 11 i 18 sati.

U petak, 27. prosinca 2019. je blagdan sv. Ivana, apostola i evanđeliste. Svete mise su u župnoj crkvi u 7:30, 11 i 18 sati.

U subotu, 28.prosinca 2019. je blagdan Nevine Dječice – Mladenci. U 15 sati slavit će se sveta misa za djecu, a nakon svete mise bit će uprizorene žive jaslice. Iz međugorskog župnog ureda pozivaju djecu do 9. razreda (a mogu i srednjoškolci) da ''prema Gospinoj želji pripreme dar Isusu koje će članovi Marijinih ruku preuzeti i darovati djeci koja su siromašna, bolesna, bez roditelja… po Hercegovini i Bosni''.

U iduću nedjelju je blagdan Svete Obitelji. Svete mise u župnoj crkvi u 7, 8, 11 i 18 sati.

U petak, 27. prosinca 2019. u Međugorju će započeti blagoslov obitelji.