Božićni koncert dječjih zborova

datum: 20.12.2005.

Međugorski dječji zbor «Golubići mira», pod ravnanjem s. Slavice Kožul, i dubrovački dječji zbor «Mali raspjevani Dubrovnik» pod ravnanjem maestra Đele Jusića održali su tradicionalni božićni koncert u međugorskoj župnoj crkvi u nedjelju, 19.12.2005. u 15 h. Poseban gost ovog koncerta bila je klapa «Luka» iz Ploča. Maestro Jusić i s. Slavica Kožul surađuju već dugi niz godina. Ovakav božićni koncert održava se svake godine i u Međugorju i u Dubrovniku.

Prema riječima Đele Jusića «Bog nas je spojio. Mi smo čuli za "Golubiće mira" i oni su čuli za nas. Sestra Slavica je došla do nas Božjom providnošću, ja sam se odazvao, i evo nas, tu smo i bit ćemo!»

Sestra Slavica Kožul kaže: «Naša suradnja traje već šest godina. Kad sam prvi put pristupila maestru Jusiću, zamolila sam ga da napiše nešto za naš dječji zbor. On stalno komponira za djecu: za festival dječjih zborova "Zlatna harfa" i za druge prigode. Zajedno smo osmislili božićni koncert, zajedno smo snimili CD. Svake godine u tjednu prije Božića koncert se najprije održi u Međugorju, a nakon toga u Dubrovniku. Za 25. obljetnicu spremamo novi program, neke nove kompozicije, i nadam se da ćemo snimiti i novi CD. U zboru su djeca od 6 do 15 godina. Sluh se razvija, nismo svi rođeni s istim sluhom, ali nema djeteta bez sluha. Nekima je Bog dao posebne talente. Djeca su dobro uvježbana tako da se na koncertu osjeća samo lakoća, spontanost i radost. U zboru je oko stotinu djece, najmlađe ima 6 godina. Roditelji mnogo pomažu, bez njih se mnogo toga ne bi moglo učiniti.»