BOŽIĆ I BOŽIĆNI DANI U MEĐUGORJU

datum: 20.12.2015.

U četvrtak, 24. prosinca je Badnji dan, post i nemrs. Posljednja ovogodišnja misa zornica je u 6 sati. Poslijepodne neće biti krunice na Podbrdu. Večernji molitveni program u župnoj crkvi započinje krunicom u 17 sati, a sv. misa Badnje večeri je u 18 sati. Na njoj sudjeluju svi svećenici. Zato je ispovijedanje toga popodneva samo od 16 do 17.30 sati. Poslije večernje svete mise, bit će uprizorene žive jaslice  zajednice Cenacolo. U 22 sata počinje molitveno bdijenje koje traje sve do 23:20, a zatim od 23:30 slijedi sveta misa Ponoćka .
U petak, 25. prosinca,  je Božić, svetkovina Isusova rođenja. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati, a u podružnim crkvama, Miletini, Vionici i Šurmancima, u 10 sati. Poslije pučke mise, župljani uobičajeno dolaze na čestitanje od ove godine na prostoru stare župne crkve. Navečer nema  uobičajenog cjelonoćnog klanjanja.
U subotu, 26. prosinca, blagdan je svetoga Stjepana prvomučenika. Svete mise su samo u župnoj crkvi u  8, 11 i 18 sati.
U nedjelju, 27. prosinca, blagdan je svetoga Ivana apostola i Svete obitelji. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 8, 11 i 18 sati. Toga dana u dvorani Ivana Pavla II. u 19 sati, održat će se Božićni koncert međugorske župe, kojeg organiziraju glazbene sekcije. Nakon koncerta, djelatnici Župnoga ureda, Informativnoga centra, Majčina sela, zajednica Milosrdni otac i Cenacolo priređuju susret na prostoru stare župne crkve. Svi su pozvani.