BOŽIĆ I BOŽIĆNI BLAGDANSKI DANI U MEĐUGORJU

datum: 23.12.2013.

U utorak, 24. prosinca je Badnji dan, post i nemrs. Posljednja ovogodišnja misa zornica je u 6 sati. Poslijepodne neće biti krunice na Podbrdu. Večernji molitveni program u župnoj crkvi započinje krunicom u 17 sati, a sv. misa Badnje večeri je u 18 sati. Na njoj sudjeluju svi svećenici. Zato je ispovijedanje toga popodneva samo od 16 do 17.30 sati. Poslije večernje svete mise, bit će uprizorene žive jaslice  zajednice Cenacolo. U 22 sata počinje molitveno bdijenje koje traje do ponoći, a zatim slijedi sv. misa polnoćka.
U srijedu, 25. prosinca,  je Božić, svetkovina Isusova rođenja. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 9.30, 11 i 18 sati, a u podružnim crkvama, Miletini, Vionici i Šurmancima, u 10 sati. Poslije pučke mise, župljani uobičajeno dolaze na čestitanje u župne prostorije.
U četvrtak, 26. prosinca, blagdan je svetoga Stjepana prvomučenika. Svete mise su samo u župnoj crkvi u  8, 11 i 18 sati. Toga dana u crkvi u Čerinu, biskup Ratko Perić podijelit će sakrament svetog reda đakonata kandidatu iz župe Međugorje fra Goranu Azinoviću.Ređenje će biti pod svetom misom u 18 sati.
U petak, 27. prosinca, blagdan je svetoga Ivana apostola. Svete mise su samo  u župnoj crkvi u 7.30., i 18 sati. Toga dana započinje i blagoslov obitelji u župi Međugorje.
U subotu, 28. prosinca su Mladenci. Uz uobičajeni molitveni program, toga dana slavi se i sv. misa za djecu i njihove roditelje u 15 sati, a nakon mise bit će uprizorene žive jaslice.
U nedjelju, 29. prosinca u dvorani Ivana Pavla II. održat će se Božićni koncert međugorske župe.