BOŽIĆ I BOŽIĆNI BLAGDANSKI DANI U MEĐUGORJU

datum: 22.12.2012.

Na četvrtu nedjelju došašća, 23. prosinca, uz uobičajeni molitveno liturgijski program i ispovijed, održat će se i prigodni Božićni koncert u dvorani Majčina sela, u 20 sati, a organiziraju ga Župni ured Međugorje, Majčino selo i Mjesne zajednice Bijakovići  i Međugorje.
U ponedjeljak je Badnji dan, post i nemrs. Posljednja ovogodišnja Misa zornica je u 6 sati. Večernji molitveni program u župnoj crkvi započinje krunicom u 17 sati, a Sv. Misa Badnje večeri je u 18 sati. Na njoj sudjeluju svi svećenici, zato je ispovijedanje toga popodneva samo od 16 - 17,30 sati. Poslije večernje svete mise bit će uprizorene žive jaslice. U 22 sata počinje molitveno bdijenje koje traje do ponoći, a zatim slijedi Sv. Misa Polnoćka.
U utorak, 25. prosinca,  je Božić, svetkovina Isusova rođenja. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati, a u podružnim crkvama, Miletini, Vionici i Šurmancima, u 10 sati. Poslije pučke Mise župljani uobičajeno dolaze na čestitanje u župne prostorije.
U srijedu, 26. prosinca, blagdan je svetoga Stjepana prvomučenika. Svete Mise su samo u župnoj crkvi u 7, 8, 11 i 18 sati. Toga dana, pod Sv. Misom u 18 sati, u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, mjesni biskup Ratko Perić podijelit će sakrament Svetoga Reda đakonata dvojici kandidata Hercegovačke franjevačke provincije, a rodom su iz naše župe: fra Josipu - Serđi Ćavaru i fra Mariu Ostojiću.
U četvrtak, 27. prosinca, blagdan je svetoga Ivana apostola. Svete mise su samo  u župnoj crkvi u 7,30, 11 i 18 sati. Toga dana započinje i blagoslov obitelji u župi Međugorje.
U petak, 28. prosinca su Mladenci. Uz uobičajeni molitveni program, toga dana salvi se i Sv. Misa za djecu i njihove roditelje u 15 sati, a nakon Mise bit će uprizorene žive jaslice.