Biciklisti za mir: Međugorje – Padova, Padova - Međugorje

datum: 11.07.2016.

Dvanaestorica članova Biciklističkog kluba Brotnjo, 15. srpnja 2016. kreću na biciklističko hodočašće iz Međugorja u Padovu. Ideja biciklističkog hodočašćenja rodila se u  Giancarlu Bordignonu, talijanskom hodočasniku koji od 1985. dolazi kao vodič i organizator hodočašća u Međugorje. U posljednje vrijeme započeo je organiziranjem i biciklističkih hodočašća.

Već pet godina biciklisti iz Padove dolaze u Međugorje, gdje se i razvilo prijateljstvo s mjesnim Biciklističkim klubom Brotnjo. Braća i prijatelji zahvaljujući biciklu i ljubavi prema Kraljici Mira- Međugorju, Padovi, sv. Anti…, odlučili su se na dvosmjerno biciklističko hodočašće iz Međugorja u  Padovu. Sudjelovat će  članovi Biciklističkog kluba Brotnjo, a iz Padove talijanski biciklisti.

Franjo Lovrić, predsjednik Biciklističkog kluba Brotnjo, rekao je da je svrha ovoga biciklističkog hodočašća višestruka: zahvala Bogu, Djevici Mariji i sv. Anti Padovanskomu za sva dobra koja smo primili. A ta se zahvala očituje u širenju istine o Međugorju, a bicikl služi samo kao sredstvo u ostvarenju te svrhe.  U to spada i promoviranje biciklizma i poticanje na rekreativno bavljenje sportskim aktivnostima. I na kraju ovo biciklističko hodočašće vodi do bratimljenja hercegovačkih i talijanskih biciklista i ukazivanja na posvemašnje vrijednosti sporta i vjere u današnjem svijetu.

Sam inicijator ovog biciklističkog hodočašća Giancarlo Bordignon rekao je kako će svatko tko se odlučio poći na ovo biciklističko hodočašće dati svoje osobno svjedočanstvo, doživjeti iskustvo Očeve nježnosti koja se u ovoj posebnoj prigodi iskazuje  prijateljskim bicikliranjem u kojemu se međusobno dijeli snaga, umor, uslužnost i pozornost. Svjedočanstvo ove posebne inicijative biciklističkog hodočašća  ima svoju težinu. Već peti puta biciklisti iz Padove dolaze u Međugorje, a biciklisti prvi puta iz Međugorja idu u Padovu.

Organiziranje biciklističkog hodočašća preuzela je Agenzia Viaggi Avvenire di Pace iz Padove. Ove dvije skupine biciklističkih hodočasnika sastat će se na  putu gdje će biti upriličeno druženje. ali i po povratku Hercegovačke bicikliste na povratku iz Padove dočekat će talijanski biciklisti u Međugorju.Nakon toga sljedi zajednička molitva i zahvala Kraljici Mira  na  Brdu ukazanja-na Podbrdu.