Baraka koja je nahranila milijun djece

datum: 05.07.2018.

Marijini obroci, međunarodna humanitarna organizacija, u Međugorju, gdje organizacija ima svoje korijene, otvara novi informativni centar smješten je u recikliranom brodskom kontejneru.

Objekt koji je preuređen u stilu afričke učionice i ukrašen infografikama koje dokumentiraju rad Marijinih obroka diljem svijeta, posjetiteljima je otvorio svoja vrata u lipnju. Centar pruža informacije o problemu gladi u svijetu i jednostavnom rješenju koje nude Marijini obroci koji svaki školski dan prehranjuju više od 1,2 milijuna djece u 15 najsiromašnijih zemalja na svijetu. Ovaj centar će također imati ključnu ulogu u održavanju važne poveznice između Marijinih obroka kao rastućeg međunarodnog pokreta i njihovih korijena u Međugorju. 

Marijini obroci su jednostavna ideja koja funkcionira, pružajući djeci dnevni obrok na mjestu obrazovanja. Djeca, koja bi u suprotnom vjerojatno bila prisiljena raditi ili prositi ostatke hrane, ovako dolaze u učionicu gdje mogu steći osnovno obrazovanje koje im pomaže da se izbave iz okova gladi i siromaštva.

Informativni centar Marijinih obroka, koji je smješten na glavnoj cesti u Međugorju, služi kako bi pružao podršku posjetiteljima na njihovom hodočašću i dao im priliku da molitvom i postom sudjeluju u misiji ove humanitarne organizacije.

Osnivač i globalni izvršni direktor Marijinih obroka, Magnus MacFarlane-Barrow, izjavio je: „S velikom radošću najavljujem otvorenje našeg informativnog centra u Međugorju. Čast nam je što možemo izraziti dobrodošlicu posjetiteljima u našem novom domu na ovom veoma posebnom mjestu, gdje je posađeno sjeme našega rada, te pozvati hodočasnike da postom i molitvom sudjeluju u našoj jednostavnoj misiji.

Marijini obroci počeli su prehranjivati samo 200 djece u Malaviju 2002. godine. Danas ova humanitarna organizacija osigurava svaki školski dan hranjivi obrok za 1.257.278 gladne djece diljem 15 zemalja.

Svi koji su bili uključeni u prve projekte Marijinih obroka bili su ljudi kojima su hodočašća u Međugorju promijenila život. Stoga su oni odlučili da će organizacija biti nazvana u čast Blažene Djevice Marije, Isusove majke, koja je svoje vlastito dijete odgajala u siromaštvu.

Posjetite stranicu marysmeals.ba kako biste saznali više o nastanku Marijinih obroka. (slike)