Andrea Bocelli: „Idem u Međugorje primiti poruku, a ne dati poruku“

datum: 01.08.2008.
Andrea Bocelli, jedan od najvećih tenora današnjice održat će koncert u Međugorju 7. kolovoza u 21 sat, uz pratnju Češkog nacionalnog simfonijskog orkestra. Uz Bocellija će nastupiti  sporanistica Paola Sanguinetti i Mješoviti zbor HNK Split.

Taj koncert mediji najavljuju kao jedan od najvažnijih kulturnih događaja godine u Bosni i Hercegovini.

Andrea Bocelli je rođen u selu Lajatico u Toskani, u Italiji, 22. rujna 1958. gdje je i odrastao na obiteljskoj farmi. U dvanaestoj je godini izgubio vid. Završio je pravni fakultet i kratko radio u struci. Kao dijete bio je očaran operom i tradicionalnom talijanskom glazbom. Ljubav prema glazbi odredila je njegov kasniji životni put, a danas tvrdi kako mu glazba pomaže živjeti.

U iščekivanju koncerta u Međugorju rekao je kako će to za njega biti „jedno sasvim jedinstveno iskustvo“. Progovorio je i o vjeri. „Tko nema vjere s godinama teško pronalazi razloge za življenje. Stoga je uvijek u riziku da bude razočaran. Jer život bez vjere je jedna tragedija i uvijek završi kao drama. Zbog toga vjera pomaže živjeti, i ona je sama razlog življenja.“ Dodao je: „Život je kušnja i u tom smislu vjera zauzima jedno važno mjesto i njome se rješavaju mnogi problemi“.

Na upit što bi poručio ljudima u BiH koji ga s velikom radošću i nestrpljenjem očekuju odgovorio je:

„Ja idem u Međugorje primiti poruku, a ne dati poruku. Jer jedine poruke koje mogu dati su one koje su sadržane i skrivene u samim notama pjesme, a ne nešto drugo što bih ja mogao učiniti.“