Akcija «Za život»

datum: 01.03.2005.

Radiopostaja «Mir» Međugorje pokrenula je humanitarnu akciju «Za život». Akciju «Za život» podržao je i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, pročelnik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije BiH, ukazujući kako se ipak ne može živjeti od dara nego od rada: «Odgovornost je društva da se od svoga rada živi». Kardinal je posebnu podršku dao utemeljenju udruge brojnih obitelji iz kakve i sam dolazi. Rekao je: «To je tako potrebno za naše područje. Udruženi smo jači. Prava treba izboriti.» Poticaj za akciju došao je iz emisije obiteljskih tema «Oaza života» koja se emitira već dvije i pol godine, a uređuje je Višnja Spajić. Akcija «Za život» poziva vjernike, građane, gospodarstvenike, obitelji i sve koji mogu pomoći da pomognu jednu konkretnu brojnu obitelj s nedovoljno sredstava za život.

Prvi je poticaj bio u činjenici kako u našem okruženju žive obitelji s brojnom djecom koje jedva izlaze na kraj s materijalnim potrebama, koje se institucionalno ne rješavaju. S druge strane na istom području žive i bračni parovi koji unatoč željama nemaju vlastito potomstvo, iako bi duhovno i materijalno mogli podizati djecu. Kada bi bračni parovi bez potomstva pomagali jedno dijete u brojnoj obitelji, njihovo bi osobno zadovoljstvo vjerojatno zasjenilo također veliku pomoć, koju bi na taj način pružili nekoj obitelji.

No, išlo se korak dalje jer se računalo s većim brojem onih koji su spremni pomoći, a i potrebe su brojnih obitelji velike. Po objavljivanju početka akcije «Za život» mnogi se građani javljaju želeći dati svoj prilog. Javljaju se i slušatelji Radiopostaje «MIR» Međugorje iz nekih europskih država, koji program slušaju putem satelita. Istodobno se javljaju i brojne obitelji iz svih dijelova BiH koje se žele učlaniti u udrugu brojnih obitelji, čije je utemeljenje u tijeku.

Svi koji se žele uključiti u humanitarnu akciju «Za život» mogu se javiti na telefon 036/ 651-100 ili 651-555 i dobit će podatke o konkretnoj obitelji koja će dar primiti kao dar Božji, s ljubavlju i zahvalnošću – onako kako prima i dar života u brojnom potomstvu. Na iste telefone mogu se prijaviti i brojne obitelji koje se žele učlaniti u udrugu brojnih obitelji. Ukoliko želite pomoći, pišite nam i na e-mail: radio-mir@medjugorje.hr