19. obljetnica djelovanja Radiopostaje „Mir” Međugorje

datum: 24.11.2016.

U petak, 25. studenoga, obilježit će se devetnaesta obljetnica djelovanja Radiopostaje „Mir” Međugorje. Tom će prigodom biti slavljena večernja sveta misa zahvalnica u 18 sati u crkvi sv. Jakova u Međugorju, u kojoj ćemo se u molitvi sjetiti pokojnih djelatnika, suradnika, prijatelja i članova podupiratelja.

U povodu ove 19. obljetnice postojanja, od 20 će sati biti emitiran program iz Studija 3 Radiopostaje „Mir” Međugorje. Glazbeni gost je Tamburaški orkestar Misericordia iz Šurmanaca.

Radiopostaja „Mir” Međugorje počela je emitirati program i osvajati srca svojih slušatelja 25. studenog 1997. godine. U prvom, rukom zapisanom, programskom izvješću ostalo je zabilježeno: „Međugorsko svetište Kraljice Mira već godinama okuplja brojne hodočasnike. Međugorska poruka mira prenosi se i radiovalovima. Događanja u Međugorju duhovno povezuju i ujedinjuju slušateljstvo, a Radosna vijest spasenja dobila je svoj put u elektroničkim medijima i na prostoru Hercegovine, sukladno Kristovom evangelizacijskom nalogu i dobru u kojem živimo”.

Kroz devetnaest godina djelovanja središnja točka programa bio je i ostao svakodnevni izravni prijenos večernjeg molitveno-liturgijskog programa iz međugorske župne crkve. Ostatak bogatog i raznolikog programa sastavljen je od tematskih emisija koje govore o međugorskoj svakodnevnici, svjedočanstvu hodočasnika, vjeri, kulturi, društvu, znanosti, obiteljskim temama, a u procesu realizacije je i program za djecu.