17. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE

datum: 06.11.2016.

Sedamnaesti međunarodni seminar  za bračne parove održat će se

u Međugorju  od  9. do 12. studenoga  2016. godine.

"Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." (Lk 6, 36)

U Gospinoj školi

       Program:

Srijeda , 9. studenoga 2016.
14.00 Registracija  sudionika
16.00 Uvod u seminar
17.00 Večernji molitveni program u crkvi
 
Četvrtak, 10. studenoga 2016.
9.00 Jutarnja molitva
9.30 Predavanje, razgovor
12.00          Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu u tišini
15.00          Predavanje, razgovor
17.00          Večernji molitveni program  u crkvi
 
Petak, 11. studenoga 2016.
6.00 Molitva na Križevcu
10.00          Predavanje, razgovor
12.00          Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu u tišini
15.00          Predavanje, razgovor
         Priprava za ispovijed pred Presvetim
17.00          Večernji molitveni program u crkvi
 
Subota, 12. studenoga 2016.
7.00  Molitva na Brdu ukazanja
10.00 Iskustva sudionika
11.30 Završna sv. misa
 
Koordinator seminara je fra Marinko Šakota.
 
Predavači na  seminara su: don Ivan Filipović i bračni parovi iz Zajednice Cenacolo
 
Don Ivan Filipović rođen je  29. studenoga 1968. u Tomislavgradu (BiH), gdje su i korijeni njegove obitelji. Kao dijete s roditeljima  seli u Slavoniju (RH), u Đakovo gdje su mu se rodila dva brata i najmlađa  sestra. Odrasta u mirnoj, kršćanskoj obitelji gdje su mu prenesene istinske ljudske vrijednosti, iako je u njegovu odrastanju zasigurno nedostajala prisutnost oca koji je bio na "privremenom radu" u Njemačkoj. U Đakovu završava osnovnu i srednju školu, matematičko-informatički smjer koji mu omogućuje upis na Informatički fakultet u Varaždinu, koji nije završio.
Prekida studij i u devetnaestoj godini napušta domovinu i odlazi u  "svijet" tražiti istinsku slobodu, autonomnost, ljudsku afirmaciju…. U njegovim traženjima život ga kroz neka  vremenska razdoblja vodi kroz nekoliko europskih metropola u kojima je upoznao puno toga lijepoga, a na žalost i svijet droge.
Iz „tog zagrljaja smrti“ se uspio iščupati uz pomoć Zajednice Cenacolo koja ga je prihvatila u 26.  godini života, u dosta teškom stanju ovisnosti.
Poslije četiri godine liječenja, Zajednica mu omogućuje  produbiti njegovo zanimanje za humanističke znanosti na Institutu za religiozne znanosti u Pisi, Italija. Na Institutu je sa zadovoljstvom i uspjehom završio dvije godine studija. Nakon toga   seli na sjever Italije, u Centralnu kuću Zajednice u  Saluzzo,  gdje s još nekolicinom mladih iz Zajednice  završava Teološki fakultet u Fossanu.
Za svećenika je zaređen 17. srpnja 2004. godine u biskupiji Saluzzo, Italija, s dozvolom biskupa da radi i djeluje u Zajednici Cenacolo kojoj je posvetio život i u kojoj i danas živi.     
 
Seminar  će se održati  u dvorani  iza  crkve. Prilog za troškove seminara 40 €   za jedan bračni par. Prijave možete izvršiti putem e-maila: seminar.marija@medjugorje.hr, ili putem faxa na broj: 00387 36 651 999 (za Mariju Dugandžić). Broj sudionika je ograničen zbog prostora, stoga vas molimo da svoje prijave izvršite što prije. Isto tako molimo sve bračne parove, sudionike seminara  da sami osiguraju smještaj u Međugorju.
 
Zbog organizacije seminara, i vaše sigurnosti, molimo vas da se smatrate registrirani za seminar tek nakon što dobijete potvrdan odgovor. Ako odgovor niste dobili, to znači da nismo dobili vašu prijavu i da niste registrirani, jer ste vaš e - mail  uputili na krivu adresu ili imate virus pa se pošta automatski blokira. Stoga se možete smatrati registrirani za seminar tek nakon što ste primili potvrdan odgovor.