„Ovdje osjećam poseban mir, osjećam poseban Majčinski blagoslov“

datum: 25.06.2016.

Brojni su hodočasnici u Međugorju tijekom 35. obljetnice Gospinih ukazanja s nama podijelili iskustvo Međugorja. Mira Čiš, iz Zagreba dugogodišnja je hodočasnica u Međugorje.

„Mogu posvjedočiti da je Bog učinio velike milosti baš po Međugorju, i doveli smo dosta hodočasnika iz Zagreba, koji i danas svjedoče vjeru. Osnovali smo molitvene zajednice Kraljici mira i samo možemo Gospi zahvaliti na Njezinoj strpljivosti i velikoj Majčinskoj ljubavi. Prvi put sam došla 1992., iz znatiželje. I Gospa me obdarila velikim milostima tako da sam doživjela već ono prvo obraćenje koje se nastavilo i dalje. Ovdje osjećam poseban mir, osjećam poseban Majčinski blagoslov, i zato potičem i druge i volim sama dolaziti u Međugorje. Molitvene zajednice su plod Međugorja i to su hodočasnici Međugorja, koji vole slušati i poruke i živjeti po njima uz Božju pomoć“, kazala je hodočasnic iz Zagreba.

Fra Đuro Buradin iz Pule hodočastio je u Međugorje  sa skupinom Talijana: „Inače u Međugorje s tim grupama dolazim 5 do 10 puta godišnje. S nekima dolazim povremeno i iz Pule. Dolazio sam već 1983., i to činim s radošću. Gospa nas voli, i ima strpljenja za svakoga od nas, a mi se teško mijenjamo“, kazao je fra Đuro.