„1000 kilometara solidarnosti“

datum: 21.07.2008.
Nakon trodnevnog putovanja od Agrate u blizini Milana u petak 18. srpnja u Međugorje su pristigli članovi biciklističkog kluba Agrate.

Putovanje biciklima pod motom „1000 kilometara solidarnosti“ organizirali su zajedno s fondacijom don Carlo Gnocchi iz Italije. Fondacija don Carlo Gnocchi pomaže djeci s posebnim potrebama, starima i teškim bolesnicima. Fondacija pomaže brojnim kućama u Italiji i u inozemstvu, a jedna od njih „Marija naša nada" nalazi se u Širokom Brijegu.

Predsjednik biciklističkog kluba Lorenzo Brambilla, u razgovoru za radio Mir Međugorje istaknuo je kako je cilj putovanja pružiti potporu bolesnima. Od prikupljenih novčanih sredstava kupljena je oprema koja je dostavljena u kuću „Marija naša nada" na Širokom Brijegu. Biciklisti su vozili štafetno, četvorica u skupini, dnevno oko 220 kilometara . Do Međugorja su stigli preko Padove, Trsta, Starigrada, Splita i Širokog Brijega.

Prema riječima Lorenza Brambilla putovanje je prošlo u najboljem redu. Izvrsno su bili prihvaćeni od strane vozača sudionika u prometu koji su im ostavljali dovoljno prostora, a neki vozači su sirenama i pljeskom davali potporu biciklistima što ih je činilo posebno sretnima. Ovo je njihovo sedmo biciklističko putovanje. Prije toga vozili su do Rima, zatim u San Giovanni Rotondo, u Bruxelles, u Češku... no ovo putovanje je bilo posebno, puno topline i emocija.

„Putovanjem smo uspjeli ujediniti članove fondacije i druge ljude s istim ciljem i idejom u srcu, a to je pomoć drugima“, istaknula je Emanuela D'Alterio, voditeljica podružnice fondacije don Gnocchi u Italiji.